Дарение за ОДМВР-Разград от лични предпазни средства на заместник-кметът на Разград и предприемачът Никола Николов

Заместник-кметът и изпълняващ функциите на Кмет на Община Разград Добрин Добрев и предприемачът Никола Николов предоставиха дарение от лични предпазни средства на ОДМВР-Разград. Дарението включва 350 индивидуални пакета от лични предпазни средства за служителите на реда в Разград: ръкавици, дезинфектант и предпазна маска от висок клас. Те са закупени с лични средства от Никола Николов, но тъй като според нормативната уредба – Вътрешните правила за реда и условията за договори за дарения, получаване и управление на дарения в МВР – няма възможност физически лица да предоставят дарения, това се извършва през Община Разград.

YouTube

Това не е първата съвместна добра инициатива на местната общност, общинската управа и ОДМВР от началото на световната пандемия от COVID-19 – припомни заместник-кметът Добрин Добрев. Подобри жестове показват добро взаимодействие и сътрудничество, което е в основата на гражданското общество – допълни той. „За съжаление четвъртата вълна е още по-безкомпромисна и безмилостна към хората, но ангажиментите трябва да се изпълняват и опазването на живота, здравето и обществения ред на гражданите са сред едни от прерогативите на полицията и точно затова считаме, че това дарение е навременно, тъй като тази тежка болест не подминава и служителите на МВР. Предстоят изпитания, следващата седмица – избори, органите на реда ще са на първа линия, за да гарантират честността на вота. Дано тези предпазни средства си свършат работата и всичко да мине безпрепятствено.“ – каза още г-н Добрев.

Никола Николов заяви, че дарението е знак и на силно положителното отношение към работата на Областната дирекция на МВР и уважение към труда на хората, които са ангажирани с охраната и на изборите, и на обществения ред, както и признание за всичко, което те са направили особено в тази криза.

Директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков изрази благодарност за дарението и на Община Разград, и на обществеността. „Лично за мен това дарение наистина ще бъде от полза на колегите, особено сега в навечерието на изборите и особено в обстановката, в която се намираме – в пик на вълната от COVID-19. За мен е много важен жестът и това, че обществеността оценява нашите действия в противодействието на престъпленията като цяло. Жестът показва, че и ние на местно ниво сме се справяли и се справяме със задълженията и очакванията, които има обществото към нас.“ – заяви още старши комисар Диян Минков.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе