Започват номинациите за 60-тото издание на класацията „Спортист на годината на Община Разград“

Снимка: Данче Бозаджиева

Започват номинациите за „Спортист на 2021 г. на Община Разград“. Това е 60-то издание на престижната класация, в която спортистите от общината получават признание за труда си през годината.

Както и в предходни издания първоначалните номинации се извършват от спортните клубове, които развиват активна спортно-състезателна дейност през годината. Уведомления, че могат да представят своите предложения, са изпратени до 16 клуба. Те трябва да подадат своите предложения в деловодството на Община Разград и на ел.поща [email protected] до 3 декември 2021 г.

YouTube

Наградите са в четири категории. За „Най-добър спортист на 2021 г.“ клубовете, развиващи  индивидуални спортове, могат да предложат най-много двама спортисти, а развиващите колективни спортове – само един. По едно са и предложенията за „Най-перспективен млад състезател за 2021 г.“, номинираните трябва да са на възраст до 14 години. Също по едно са и предложенията за „Отбор на годината“ и „Треньор на годината“. Бланките, които клубните ръководства трябва да попълнят, са публикувани на сайта на Община Разград. Към тях трябва да се приложат и копия от протоколите от състезанията, в които са най-добрите постижения на състезателите.

Предложенията се разглеждат от комисия, назначена от Кмета на Община Разград, в която участват представители на местните медии и спортни експерти. Класирането се извършва по предварително обявени критерии в утвърдени от градоначалника Правила за условията, критериите и механизма за определяне на 10-те най-добри спортисти, най-добър отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор за 2021 година.

Класирането ще бъде извършено до 7 декември, а няколко дни след това ще бъдат връчени и наградите. Точната дата ще бъде обявена допълнително, а награждаването ще бъде съобразено с действащите към съответния момент противоепидемични мерки.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе