Баскетболистите на Вълци-Разград жънат успехи

Спортната година за състезателите на баскетболен клуб „Вълци-Разград“ започва обещаващо и ударно. Вълците участват в държавните първенства в 11 възрастови групи, като целта е те да трупат опит и увереност, да догонят своите връстници от утвърдените школи и да се борят за лидерство и успехи на национално ниво.

Подкрепата на „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“, както и на всички родители, цялата баскетболна общност в града и Община Разград дава стимул и шанс на треньори и повече деца да тренират по-интензивно, както и да се включат в многобройните състезанията от календара, включително да приемат домакинства в зала „Лудогорец“.

YouTube

Първите успехи на младите таланти дойдоха миналата година – двата отбора на момичета и момчета до 12 г. си извоюваха правото да играят с най-добрите във финалните турнири и заеха места в десетката на България. Затова и очакванията тази година са Вълците да докажат и развият още повече своя потенциал.

В петък в Разград момчетата до 12 години, водени от треньорите Стоян Петров и Пенко Велчев, не допуснаха загуба на собствен терен и надиграха убедително отборите на „Светкавица“ Търговище със 76:11 и „Черно море Тича-1“ със 73:26. С това те оглавиха група Б в зона Добруджа и показаха, че имат страхотен хъс да атакуват челните места не само в региона.

Силни изяви имаха и момичетата до 12 години, които също оглавиха своята група след първия кръг на първенството в събота в Търговище. С красива игра, страхотна защита и взаимодействия те надиграха Дунав Русе 2016 с 61:18 и Шумен с 83:20 точки. В почивката между мачовете момичетата намериха сили и подкрепиха и по-големите си съотборнички във втори мач от Елитна група Изток (девойки до 14 години). Те изиграха труден мач срещу домакините Светкавица Търговище и след доста грешки отстъпиха с 88:54. Но както често се случва, и този път това подейства мотивиращо за състезателките на Пенко Велчев.

В неделя баскетболният маратон продължи за Вълците – отборът на момчетата до 13 години срещна ключови противници в Силистра. Срещу миналогодишните бронзови медалисти от републиканското – домакините от Доростол – момчетата дадоха всичко от себе си, но през цялото време догонваха в резултата и в крайна сметка отстъпиха с 65:44. Във втория мач за деня – срещу Черно море Тича (Варна) – разградчани бяха категорично по-добри и надделяха с 62:30 точки.

„Поздравяваме всички състезатели за сериозната им отдаденост към баскетбола! Успехите им са най-добрият нагледен пример, че с труд всичко се постига и нищо в живота не идва даром. Надявам се този сезон да бъде още по-успешен за „Вълци-Разград“ и да постигнем заложените цели. Желаем на всички състезатели да са здрави и все така мотивирани. Вдъхновяващо е да работим заедно всички – деца, треньори, родители, спонсори – и всичко това да води до успехи, най-големият от които е, че децата растат уверени в себе си и готови да спечелят всяко състезание в живота си“, споделят от клуба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе