Разнообразие от инициативи на ОУ „Никола Икономов“ в Национална програма „Нестле за по-здрави деца“

С разнообразни инициативи ОУ „Никола Икономов“ приключи участието си в Националната програма „Нестле за по-здрави деца“. Основното послание на децата, които те предадоха на своите приятели и семейства, бе необходимостта от консумирането на разнообразна храна, за да бъдат всички здрави, силни и енергични.

YouTube

Учениците от училището, по забавен и достъпен за тях начин, се запознаха с различни хранителни вещества и с какво те са полезни за тяхното здраве и растеж. Разпределени на малки екипи, децата подреждаха пъзели, оцветяваха плодове и зеленчуци, включиха се в забавната игра „Познай със затворени очи!“, моделираха различни полезни хранителни продукти.

Благодарение на програмата учениците се научиха как да управляват своите порции, с какво и по колко да се хранят. За да е интересно и полезно за тях, те сами си изготвиха меню за обяд и в него избраха здравословни храни, които хапнаха с удоволствие. В чиниите им трябваше да има разнообразни и балансирани порции, които да им осигуряват необходимите белтъчини, мазнини и въглехидрати, за да бъдат здрави и изпълнени с енергия през целия ден. Беше обсъдена и темата за количеството на различните храни в ежедневното им меню. Изводът, който децата си направиха, бе, че старателно трябва да следят какво хапват, но че и винаги може да има място и парченце от любимия шоколад.

Много смях и забавни моменти имаха учениците по време на организираните състезателни игри на открито, във физкултурния салон, на Клубната база на „Лудогорец“ – най-модерният тренировъчен център в България, където се срещнаха с футболистите от отбора . Игрите бяха съобразени с тяхната възраст и основната им цел беше децата да се забавляват, да учат чрез активни игри, да бъдат наблюдателни и точни, да споделят успеха със съучениците си.

Участието на „Никола Икономов“ в Националната програма завърши с голям спортен празник с различни физически дисциплини и активности.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе