БЧК стартира информационна кампания „Бъди отговорен!“

Българският Червен кръст стартира информационна кампания „Бъди отговорен!“. Целта е да се заостри вниманието на различните общности относно важността на ваксинирането и спазването на противоепидемичните мерки в борбата с COVID-19.

Чрез кратки видеа в социалните мрежи, популярни личности от света на музиката, театъра и филмовото изкуство, спортисти, знакови лица от медицинските среди, български представители в европейските институции, служители и доброволци на БЧК ще споделят своите лични послания и лични причини да изберат да се ваксинират. Сред първите, които подкрепят кампанията са председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, директорът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, вирусологът проф. Радка Аргирова, проф. Тодор Кантарджиев, председателят на БЧК акад. Христо Григоров и генералният директор проф. Красимир Гигов, директорът на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Дечо Дечев, управителят на НЗОК проф. Петко Салчев, журналистът Георги Тошев, актрисите Мария Статулова и Мартина Вачкова, председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова, евродепутатите Андрей Новаков, Радан Кънев, Петър Витанов, Илхан Кючюк и др.

YouTube

Кампанията е отворена и всеки може да се присъедини. Ние от БЧК вярваме, че ваксинацията е най-отговорното решение за нас и за нашите близки, а чрез тази кампания се надяваме да успеем да достигнем и да докоснем отделния човек чрез лични послания и личен пример.

Ако и вие мислите така, можете да изпращате като съобщение във Фейсбук кратки видеа (до 50 секунди), в които да кажете защо сте избрали да се ваксинирате, а БЧК ще сподели всички клипове, които са в унисон с червенокръстките принципи, не съдържат обиди и квалификации и не накърняват човешкото достойнство на Facebook страница и в Instagram профила.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе