231 жители на Община Разград с право на глас за пръв път

231 жители на Община Разград са навършили 18 години от последните избори до датата на предстоящия президентски и парламентарен вот и имат право да гласуват за пръв път. Най-възрастният избирател е жена от село Дряновец, която през тази година е навършила 100 години. Общо избирателите в общината са 52 443. Те ще имат право да гласуват в 69 секции, включително по една секция в Дома за стари хора и Дома за пълнолетни лица с деменция в Разград. Образувана е и избирателна секция за гласуване на избиратели с трайни увреждания с подвижна избирателна кутия. В нея ще гласуват 78 избиратели, подали в законовия срок заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия. Предстои да се образува и една подвижна избирателна секция за гласуване на избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация заради COVID-19. В МБАЛ“Св. Иван Рилски“ ще бъдат образувани още две секции, едната в COVID-отделението, а другата – за останалите пациенти в лечебното заведение. В Районна служба „Изпълнение на наказанията“ – Разград няма да има секция за гласуване.

В 57 от секциите ще се гласува със специализираните устройства за машинно гласуване, като в 16 от тези секции ще има по 2 машини. В останалите 15 секции гласуването ще е с хартиени бюлетини.

YouTube

От Областна администрация Разград са получени 52000 бюлетини за гласуване в изборите за президент и вицепрезидент на републиката и 52000 бюлетини за гласуване в изборите за Народно събрание.

Бюлетините и останалите книжа и материали ще се транспортират до изборните помещения на 13.11.2021 г. по график, които е съобразен с графика за доставка на машините от „Сиела Норма“ АД гр. София.

Три от избирателните секции в общината са с променени адреси в сравнение с предходни избори. Две от секциите досега се помещаваха в сградата на ПГИ“Робер Шуман“ в Разград – 030 и 031. Поради неприключили строително-ремонтни дейности в сградата на Икономическата гимназия секциите ще се помещават в сградата на ДГ № 6 „Шестте ястребинчета”, с адрес: гр. Разград, ул. „Камчия” №1. Секция 005 в Дряновец също е с променен адрес – от Център за стари хора „Капанци“,  ул. „Йордан Стоянов” № 35 на НЧ „Напредък-1895”, ул. „Христо Ботев” № 4. Новото помещение отговаря на всички санитарни изисквания и е достъпно за възрастни хора и лица с увреждания.

За членовете на секционните комисии – общо 610 човека – са осигурени предпазни средства във връзка с епидемичната обстановка. Предоставени са: 20 000 броя еднократни трислойни предпазни маски, 1200 предпазни маски KN95 5-слойни FFP2, 300 броя нитрилни ръкавици ОП100,  450 броя дезинфектант за ръце, 150 броя дезинфектант за под, 300 броя дезинфектант за повърхности, 100 броя дезинфектант със 75% етилов спирт за машините, 300 опаковки влажни кърпи, 160 опаковки козметични кърпи, както и торби и кошчета за смет за всяка секция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе