“Купата на героите” започна с успешни мисии, клуб “Добротворци – ОУ “Иван С. Тургенев” също се включиха в инициативата

Купата на героите е доброволческото състезание на училищата в България – ученици и студенти създават доброволчески клубове и инициативи, за да променят училището, квартала, общността и града си.

Първото предизвикателство от сезон 2021/2022 в “Купата на героите” приключи с грандиозен успех. Клубовете успяха да изпълнят ударно цели 24 мисии и демонстрираха завидна ловкост с ръце – бяха създадени десетки къщички и хранилки за птици, много бездомни животни бяха нахранени (включително с домашни лакомства, ммм), а някои герои успяха да се запознаят и с работата на местните зоопаркове и приюти.

YouTube

Най-много клубове този месец решиха да създадат хранилки за птици и да ги пълнят редовно със семенца, така че да направят живота на пернатите една идея по-лек през месеците на студ и измррръзнали трошички.

Клуб “Добротворци – ОУ “Иван С. Тургенев” от Разград също взеха участие в инициативата. Тяхната мащабна мисия бе за въвеждане на разделното изхвърляне на отпадъци и рециклиране в училището си. Екип “Екопатрули” зорко следиха изпълнението на мисията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе