Кметът на Кубрат поздрави незрящите хора с празника на добротата

На 13 ноември отбелязваме Международния ден на незрящите и Световния ден на добротата – съобщават от Общинската информационна служба в Кубрат. Двата дни са съвместени на една дата не случайно, защото са свързани по между си. Слепите хора се нуждаят от подкрепата на зрящите, а зрящите добри хора винаги изпитват вътрешна потребност да помагат на нуждаещите се.

По повод този ден кметът на Община Кубрат Алкин Неби се обърна в поздравителен адрес към всички свои съграждани с апел на този ден всеки да направи едно добро, да поздрави свой незрящ приятел или да му подаде ръка, защото никой не е застрахован в този живот. Ето какво се казва в обръщението на кметът Неби:

YouTube

Уважаеми съграждани! На 13 ноември светът отбелязва деня на незрящите хора и деня на добротата. Един ден, който ни дава поредния повод да се обърнем с лице към проблемите на незрящите. Той дава основание и на тези хора да припомнят на обществото за себе си, затова, че имат нужда от приятелство и подкрепа“, посочва в обръщението си кубратския градоначалник.

Скъпи съграждани, споделяйте своите проблеми с представителите на властовите институции и на службите, призвани да работят с гражданите, за да сте сигурни, че имате надежден партньор при взаимодействието си с тях. За радост между нас добрият тон и слушането не са нарушени. Общината винаги е подкрепяла незрящите и ще продължи да го прави и занапред.

Поздравявам с празника всички незрящи, като им пожелавам да не падат духом и да се радват на топлотата на хората, да намират сили и кураж да посрещат с достойнство всички предизвикателства на трудния делник“, казва в обръщението си кметът на Община Кубрат Алкин Неби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе