Изборният ден в Разградско стартира в нормална обстановка

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече спокойно. Към 7.15 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК. На територията на Разградска област функционират 198 стационарни, 38 подвижни и 3 COVID секции. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите.

За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани всички служители от структурите на ОДМВР-Разград и РДПБЗН-Разград, които отговарят за реда и спокойствието в региона. Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

YouTube

Служителите на звената „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Разград издават и в днешния ден удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. В дните от 9 до 12 ноември са издадени 54 удостоверения – 32 в Разград, 11 в Исперих, 5 в Кубрат и 6 в Лозница.

В деня за размисъл с удостоверения за гласуване са се снабдили още 3-ма граждани – един в Разград и двама в Лозница. През съботния ден са връчени 53 изготвени лични карти – 6 в Разград, 9 в Исперих, 12 в Кубрат и 26 в Лозница. Приетите заявления за издаване на нови документи са 7 – 5 от тях в Разград и по едно в Лозница и Кубрат.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе