Ремонтът на ул. „Перистър“ върви с пълна сила

Заместник-кметът Добрин Добрев извърши оглед на дейностите по поредния обект от инвестиционната програма на Община Разград за 2021 г. Ремонтът на участък от ул. „Перистър“ от пресечката с „бул. „Априлско въстание“ до тази с ул. „Бели Лом“, се извършва по обществена поръчка с предмет „Извършване на ремонт на ул. „Перистър“ и път в местност „Пчелина“, който е на обща стойност 175 003 лв. без ДДС. Изпълнител на дейностите е „Строймонтаж“ЕАД. От вчера работниците от фирмата извършват технологично фрезоване на участъка с дължина 550 м. без да се спира движението по улицата. След това ще бъдат положени два слоя плътна и неплътна асфалтова смес, ще бъде положена и хоризонтална маркировка.

Това е втори участък от оживената ул. „Перистър“, който се ремонтира през последните 2 години, през 2020 г. бе ремонтираната частта от улицата от кръстовището с бул. „Априлско въстание“ до кръстовището с ул. „Кресна“.

YouTube

Вторият обект от обществената поръчка е общински местен път от обръщалото на „Пчелина“ до бившата вила „Тифани“.

Това е поредната натоварена улица, която се асфалтира през 2021 г. в изпълнение на ангажиментите на ръководството на Община Разград за подобряване на пътната инфраструктура в населените места на общината. По-рано през годината бяха извършени ремонти на бул. „Априлско въстание“ и ул. „Странджа“, към които бяха изградени и кръгови кръстовища. Ремонтирани бяха и по-малки улици в областния град и 19 населени места. Общата стойност на ремонтните работи надхвърли 3 000 000 лева.

В момента текат процедури по още две обществени поръчки за пътни ремонти на натоварени улици в Разград. Те са с предмети: „Извършване на основен ремонт на улица „Любен Каравелов“ гр. Разград- изход за гр. Исперих(от кръстовището с ул. „Княз Борис“ до ул. „Бърни Бърнев“ гр. Разград) и ул. „Юмрукчал“ гр. Разград (от ул. „Жеравна“ до ул. „Ивайло“ гр. Разград)“ и „Основен ремонт на бул. „Априлско въстание“ в участъка от ул. „Пета“/автогара/ до ул. „Търговищко шосе“ и на ул. „Добруджа“ от ул. „Перистър“ до ул. „Княз Борис“, гр. Разград“. Прогнозната стойност на обществената поръчка за ул. „Любен Каравелов“ и „Юмрукчал“ е 118 000 лв., а на ул. „Добруджа“ и участък от „Априлско въстание“ – 200 000 лв.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе