Общинският съвет по наркотични вещества обяви инициатива „Доброволчеството носи щастие“

Снимка: Данче Бозаджиева

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към него набира предложения за номинации за своята инициатива „Доброволчеството носи щастие“. Тя е посветена на 5 декември – Международния ден на доброволеца.

Номинираните трябва да отговарят на следните критерии:

YouTube

–  Ученици с изяви в областта на превенцията; участници в училищни превантивни кампании по повод Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици; Световния ден за борба с  тютюнопушенето, превенция на ХИВ/ СПИН и др.;

– Ученици, взели участие в обществено-полезни дейности;

– Ученици с добри и благородни постъпки в полза на обществото, проявили подкрепа в труден момент или помогнали на болен, или възрастен човек, както и на хора от уязвими групи или хора в неравностойно положение.

Номинациите трябва да бъдат в писмен вид и добре обосновани, по възможност подкрепени с връчени благодарствени адреси или грамоти, като може да се използват и статии от вестници и снимков материал. Номинациите трябва да се изпратят на електронна поща: рic_rz@abv.bg до 30.11.2021г. – 12.00 часа.

На номинираните ученици официално ще бъде връчен плакет от името на Община Разград и Общински съвет по наркотични вещества.

5 декември е Международен ден на Доброволеца, учреден през 1985г. по инициатива на ООН. На този ден Световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им. Доброволчеството е специфична дейност, в която човек се посвещава на една добра кауза – да прави живота на другите по-красив, по-добър и по-успешен. Научава се на безкористност, като дава без да пита какво ще получи в замяна. Наградата, която получава, е личностно развитие, удовлетворение, дълбока признателност и нови приятели.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе