Панаирът на киселото мляко с признание от международната фолклорна организация CIOFF

Панаирът на киселото мляко и Фестивал на народните традиции занаяти, организиран от Община Разград, бе удостоен със Статут „CIOFF International Festival“ за периода 2021-2030 г. Емил Павлов, който е председател на Националната секция за България на Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства CIOFF, уведоми ръководството на Община Разград, че признанието за мащабното културно събитие, организирано от местната управа, е получено на завършилия преди дни 50-ти юбилеен Световен конгрес на CIOFF в унгарската столица Будапеща. От организираните от CIOFF в целия свят над 1000 фестивала, подобен статут имат 230 събития.

Разградският Панаир на киселото мляко получава този престижен статут за втори път, първият бе през 2011 г.  и отново бе за 10 години.

YouTube

Това е признание както за високото професионално ниво на организацията на събитието, така и за публиката, която вече 19 години посреща сърдечно фолклорни състави от всички континенти. В продължение на 3 дни през месец юли всяка година разградският арт фестивал събира на една сцена фолклорни изпълнения от различни държави, домакините от Община Разград представят на своите гости и как се съхраняват местните традиции.

CIOFF е акредитирана към Междуправителствения комитет на ЮНЕСКО за опазване на Нематериалното културно наследство на човечеството.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе