Forbes: Братя Домусчиеви са първите милиардери в България

Престижното американско издание Forbes обяви братята Кирил и Георги Домусчиеви за първите български милиардери. То посвети специална статия на предприемачите, озаглавена „Запознайте се с първите милиардери в България, които изградиха глобална фирма за здравеопазване на животните от София до Небраска“, пишат колегите от dsport.bg.

Състоянието на собствениците на Лудогорец възлиза на 4,2 милиарда долара. Според Forbes Кирил Домусчиев и по-малкият му брат Георги имат състояние от по 2.1 млрд. долара, съставено от равни дялове в съвместния им конгломерат Advance Properties.

YouTube

В материала на бизнес изданието Forbes се разказва как от нулата двамата братя успяват да станат първите български милиардери. Отчита се, че заради пандемията от коронавирус повечето бизнеси на Домусчиеви регистрират по-големи приходи.

Както е известно освен футболния Лудогорец, братята притежават фармацевтичната компания Huvepharma, която се оказва шестата по-големина за животновъдство в света. Домусчиеви имат дялове и във фирма за превоз на насипни товари.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе