Трима отличници от Езиковата гимназия ще запалят светлините на градската коледна елха

Трима отличници от ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“-Разград ще запалят светлините на Градската Коледна елха в понеделник, 6 декември. Единадесетокласничките Кристина Янакиева и Кристияна Киранска, както и дванадесетокласникът Кадир Кадир са призьори от конкурси по дебати на английски език.

Тържеството за светване на светлините на елхата пред Общинския културен център започва в 18,00 ч. на Никулден. В програмата ще участват още талантливи деца от Разград. Момичетата от Градски Мажоретен състав при ЦПЛР Център за работа с деца ще представят танци със светещи пойове, а коледари от ДТШ“Хорце“, също при ЦПЛР ЦРД, ще отправят поздрав към разградчани с традиционно фолклорно изпълнение.  На сцената ще видим и 9-годишната Туана Акбаш от Класа по поп пеене в ЦПЛР ЦРД. Край елхата малките зрители на тържеството под надслов „Светлините на елхата“ ще се срещнат и с Дядо Коледа.

YouTube

Припомняме, че тазгодишното коледно дърво е 11-метров смърч. То е предоставено от дарител, отсечено е от частен двор в Разград, тъй като е създавало опасност за електрическата мрежа в района.  Коледната елха, както и района на площад „Независимост“, включително Часовниковата кула и Фонтана с момченцата, са украсени от варненската фирма „G&D electro group“, а останалата част от града – от Общинско предприятие „Паркстрой“.

По-малки елхи са поставени в жк „Орел“ до блок 12, до блоковете „Морави“, на ул. „Васил Левски“ и в квартал „Абритус“(Водна централа). Украсени се и мостовете до Пощата и до ОМВ, както и елхата до паметника на Майстор Манол. В градинката до Художествената галерия е оформен детски кът с две къщички, Дядо Коледа и коледен ангел.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе