10 години затвор за мъж, убил с въздушна пушка съселянин

Окръжен съд-Разград призна за виновен 38-годишния Илхан А. за убийството на свой съселянин. Наказанието, което съдебният състав му наложи, е 10 години „лишаване от свобода“. Илхан А. ще търпи наказанието при първоначален строг режим.

Съдът уважи гражданските искове на двама близки роднини на жертвата на престъплението. Илхан ще трябва да плати общо 130 000 лева обезщетения за причинени неимуществени вреди – 100 000 лв. на дъщерята на починалия и 30 000 лв. на неговия брат, ведно със законната лихва, считано от дата на деянието 06.02.2021г. до окончателното плащане, както и за сторените по делото разноски.

YouTube

Мъжът от Лъвино, разстрелял от упор съселянин, остава в ареста

Убийството бе извършено в нощта на 05 срещу 06.02.2021 г. в село Лъвино, общ. Исперих. С пневматична пушка “Хатсан“ /Hatsan/, модел “Вортекс 125“ /Vortex /, калибър 5.5 мм. подсъдимият умишлено умъртвил другиго – 48-годишния С. Ф. Д. от същото село.

До инцидента се стигнало след като 48-годишният мъж и негов 16-годишен познат се почерпили с алкохол и решили да потърсят близост от интимен характер със своя съселянка, сестра на подсъдимия.

Гръмнаха 48-годишен мъж в исперихското село Лъвино, стоял до оградата на дома на извършителя

Двамата отишли пред дома й и започнали да я викат. Илхан чул виковете, взел пушката си и излязъл на двора. Между него и по-възрастният мъж възникнал словесен спор. Домакинът отправил закани за убийство, произвел и предупредителен изстрел за да го сплаши. След това последвал друг, който попаднал в областта на врата и разкъсал дясната вътрешна гръдна артерия. Простреляният успял да напусне двора на къщата подкрепян от по-младия си познат, но в резултат на остра кръвозагуба починал.

Присъдата подлежи на въззивна проверка пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок от днес.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

dm petroleum

Върни се горе