„От Игнажден до Коледа“ – празничен концерт на Капанския ансамбъл

Въпреки сложната пандемична обстановка, артистите от Капанския ансамбъл ще спазят традицията и отново ще поздравят почитателите с в Разград, областта и цяла Североизточна България с празничен концерт в навечерието на един от най-светлите празници – Рождество Христово.

Спектакълът „От Игнажден до Коледа“ ще е без публика в залата на Общинския културен център, но ще може да се гледа в реално време от 18.00 часа на 20 декември /понеделник/ на огромен екран съвсем близо до градската Коледна елха пред сградата, във фейсбук страницата на телевизия „КИС 13“, която ще заснеме концерта, и във фейсбук страниците на Община Разград и Капанския ансамбъл.

YouTube

Програмата на тазгодишния подарък на ансамбъла е изградена с изключителна зрелищност и красота на базата на съвременни авторски произведения. Част от новите хорови произведения са музицирани от кавалджията Калоян Георгиев – един от новите петима инструменталисти в оркестъра на състава.

Концертът ще започне с пресъздаване на обичая Коледуване и ще продължи с пъстра китка песенни, музикални, танцови и ансамблови произведения от различни етнографски области на страната. За да запеем на финала заедно „Тиха нощ, свята нощ“ и пренесем вълшебството на Коледа при най-близките у дома!

Телевизия „Кис 13“ ще включи в празничната си програма концерта навръх Бъдни вечер /24 декември/ от 20.00 часа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе