Директори на 11 училища получиха грамоти от Община Разград, които ще връчат на талантливи ученици

Заместник-кметът на Община Разград по хуманитарните дейности Хабибе Расим се срещна с директори на 11 училища от общината и им връчи грамоти, които те да предоставят на талантливи свои ученици. Грамотите са част от процедурата по Мерките за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби. През ноември Експертно-консултативна комисия разгледа заявленията на талантливите деца от общината и взе решение 59 деца да получат финансови стимули за това, че представят успешно Община Разград в различни конкурси, фестивали и състезания и достигат до призови места. Общата сума, предвидена в общинския бюджет по Мерките, е 25 000 лева, като стойността на финансовия стимул за всяко от децата е различна съобразно класирането в различните форуми.

YouTube

Заради актуалните противоепидемични мерки за втора поредна година Община Разград не организира тържествено събитие, на което децата да получат от кмета и неговия екип грамотите и финансовия си стимул. Парите на част от отличените деца са преведени днес по банков път, а останалите ще бъдат преведени утре, така всички ще могат да разполагат с тези средства в навечерието на Коледните празници.

Децата ще получат грамотите си от директорите на училищата, в които учат. Това са: ПГПЧЕ “Екзарх Йосиф“; ППМГ “Акад. Н. Обрешков“; НПТГ “Шандор Петьофи“; ПГИ “Робер Шуман“; ОУ “Васил Левски“; ОУ “Никола Икономов“; ОУ “Н.Й-Вапцаров“; ОУ “Ив. С. Тургенев“; СУ “Христо Ботев“; ОУ “Отец Паисий“-Разград; ОУ “Отец Паисий“-Дянково.

Заместник-кметът Хабибе Расим поздрави училищните директори, че подкрепят талантливите си възпитаници и им пожела успехите на учениците им да са още повече през Новата година. В дискусията бе припомнена и ролята на извънучилищните форми – центрове за подкрепа, клубове, школи – в които децата развиват дарбите си.

Финансови стимули по Мерките талантливите деца на Разград получават за седма поредна година.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе