Играч на Лудогорец пострада след хвърляне на предмети от публиката на ЦСКА, двама от щаба също са с наранявания

Снимка: Антон Узунов

Лудогорец осъжда остро вандалския акт срещу служителите на клуба, съобщават от клуба.

Ръководството на шампионите категорично осъжда вандалдския акт спрямо клубния доктор Валентин Великов, младия талант Илкер Будинов и физиотерапевта Юлиян Мирча в началото на второто полувреме на мача с ЦСКА. В следствие на хвърлени бомбички и остри парчета бетон по скамейката на Лудогорец тримата пострадаха, а е цяло щастие, че инцидентът се размина само с ранени, но без по-сериозни последствия за здравето и живота на тримата. Считаме, че футболните стадиони са място, където привържениците трябва да присъстват за забавление, а на да правят опити за осакатяване и нараняване на противниковия отбор и нговия щаб.

Вчера ние загубихме мача и поздравяваме противника за победата на терена, но извън него много хора волно или неволно не си свършиха работата, като по този начин поставиха под риск здравето и живота на участниците в спортното събитие. Нека да напомним, че в близкото минало по стадионите има убити и осакатени невинни запалянковци и служители на реда.
Вярваме, че служителите на реда ще идентифицират нападателите от мача ЦСКА – Лудогорец и те ще получат полагащите се по закон наказания.

От ПФК Лудогорец ще продължат политиката си за опазване здравето на посетителите на „Хювефарма Арена“, където всеки фен е добре дошъл, без значение от неговата раса, пол, етническа или клубна принадлежност. Надяваме се и на останалите стадиони в България това да бъде практика, гласи текстът на декларацията от клуба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе