Петокласниците от ППМГ – най-добри по информатика в Разград

Под симпатичното име „Бобър“ се крие състезание по информатика, което през 2021 г. се проведе на 7 ноември онлайн. Института по математика и информатика към БАН подготвя задачите. „Но за нас от най-малката възрастова група това бяха логически задачи“ – споделят участниците от нашето училище (на снимката). От пети клас са Виктория Илиева, Виктор Имперов, Мерт Нухредин, Павел Генчев и Сали Хавенгели, а от шести клас – Стилиян Стоянов. Техен преподавател е инж. Ирина Минкова. Петокласниците се докосват до науката информатика чрез предмета компютърно моделиране и ИТ, а шестокласниците учат информационни технологии.

„Науката информатика много ме влече, затова съм в Математическата гимназия“, споделя петокласникът Виктор Имперов. В свободното си време обича да играе компютърни игри и мечтае един ден той да ги създава.

YouTube

Павел Генчев учи с голям хъс информатика, но пък неговата мечта е да стане ветеринар. Виктор и Павел имат по 111 точки от състезанието „Бобър“ и са с най-висок резултат от всички 18 разградски деца от най-малката възрастова група (5 – 7 клас). 19-ият участник от Разград в това състезание е в горната възрастова група.

Инж. Минкова сподели тайната на успеха: „Въпреки че подготовката за състезанието също протече в онлайн среда, децата се готвиха, решавайки задачи от старите състезания, публикувани тук. „Бобър – България“ е една страхотна възможност да премериш сили с връстници от цяла България и всеки може да участва по свое желание. Но да се класираш с най-висок брой точки от всички разградски участници, е въпрос на класа и на знания, които ППМГ дава!“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе