Близо 2 хиляди лева събра благотворителният базар на ОУ „Васил Левски“

1981 лева събраха учениците от ОУ „Васил Левски“ по време на коледните благотворителни инициативи, организирани тази година.

Благотворителният базар на 17 декември, иницииран от петите и шестите класове, с участието на 2. б и 7. а класове, водени от учителката си Диана Тодорова, поставиха началото на добротворчеството.

YouTube

В училище твориха още учениците от 3. б клас, които нарисуваха красиви картини с техниката “ебру”. Децата заедно с учителите си Добромир Стрезов и Елка Иванова разпродадоха артплатната на благотворителен онлайн търг сред родителите.

2. в клас заедно с учителите Нели Цонева и Даниела Гавазова организираха училищен базар, който по традиция привлича деца и учители и винаги завършва с успех.

Учениците от школа „Артпалитра“ с ръководител Албена Кирилова също се включиха в благотворителните акции.

Кутията с дарения беше отворена в присъствието на учител и ученици, както и на председателя на Обществения съвет към училището адвокат Калоян Монев и директора на училището Диана Първанова.

По решение на училищната общност събраните средства ще бъдат дарени на три деца от училището, загубили радителите си през 2021 година, и на дете от Цар Калоян, за което се събират средства за възстановяването му.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе