Община Разград и „Биовет“ дариха хранителни пакети на 1200 социално слаби граждани

Коледните пакети на „Биовет“ за 1200 социално слаби жители на община Разград потеглиха днес към нуждаещите се хора от региона. Официално начало на двудневната кампания по раздаване на хранителните пакети дадоха Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев и управителят на „Биовет“АД Теменуга Газдова. На събитието присъстваха и заместник-кметовете Добрин Добрев, Мирослав Грънчаров, Полина Иванова и Хабибе Расим.

YouTube

Продуктите в пакетите са закупени от собствениците на „Биовет“ Кирил и Георги Домусчиеви, а Община Разград оказва съдействие като предостави броя на хората, които имат нужда от подпомагане и извърши транспортирането на пакетите по населените места. Първата натоварена кола тръгна към Мортагоново, Стражец и адреси в областния град. Във всички 21 населени места пакетите ще се раздават с помощта на селските кметове и кметски наместници, а в Разград – от общински служители.

В пакетите има 9 хранителни продукта – по 1 кг. брашно, захар, ориз, боб, леща и сирене, бутилка олио, шпек салам, както и пакет кори за баница.

Теменуга Газдова благодари на местната управа за съдействието и припомни, че за две години това е третото мащабно дарение за социално слаби, направено от братя Домусчиеви. „Целта е да зарадваме хората и да им помогнем достойно да посрещнат тези светли за всички нас празници. Като най-голям работодател се стремим да удовлетворим нуждите на хората от общината. Надявам се, че те ще оценят жеста и, както се казва, ще повлечем крак и други хора и фирми ще откликнат на нуждите на хората“ – допълни тя.

Кметът Денчо Бояджиев също заяви, че във времето  Кирил и Георги Домусчиеви са показали, че не са хора, които работят само за интересите на своето търговско дружество, но и в интерес на хората. „Това е изключително добър жест към хората с най-ниски доходи, които се нуждаят от протегната ръка в това тежко икономическо състояние, в което се намират. На този хубав празник те ще почувстват, че някой мисли за тях.“ – каза г-н Бояджиев. Той пожела светъл празник, здраве, по-добри дни и по-благодатна 2022-ра година, както на получателите на подаръците от „Биовет“, така и на ангажираните с кампанията.

Кметът анонсира и една добра новина за малките жители на Разград, която също ще създаде коледно настроение на разградчани. Предстои инсталиране на ледена пързалка в областния град, подробностите около тази нова придобивка ще бъдат обявени утре на заключителната пресконференция на Кмета Денчо Бояджиев и екипа му.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе