Няма да вдигат цените на винетките през 2022 г.

Няма да има предложение от МРРБ за промяна на цената на винетките през 2022 година. Това обяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов.

„В хазната постъпват двойно повече тол такси от лекотоварни автомобили от колкото от онези, активно разрушават пътищата и повече цапат околната среда. Трябва да се върви към повишаване на таксите за тежкотоварните автомобили, които са символични в България за разлика от нашите съседи и другите държави в ЕС“, обясни министър Караджов

YouTube

Също така той обяви намерение за разширяване на обхвата към второкласните пътища за камионите. „Например ако един тир влезе в България през Русе той може да отиде до Силистра, да си свърши работата и да се върне без да стъпи по първокласен път. Ниските такси са в ущърб на нас като държава и общество, защото всички имаме нужда от тези пари, с които да се поддържа високо качеството на пътя“, изтъкна Гроздан Караджов.

По думите му какви да са новите размери на таксите и от кога да влязат в сила те ще бъде договорено след преговори с транспортния бранш.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе