Кипър въвежда задължителен PCR тест преди влизане в страната

Правителството на Република Кипър прие решение за въвеждане на допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19.

По информация на посолството ни в Никозия, считано от 4 януари 2022 г. всички граждани, включително ваксинираните и преболедувалите коронавирус, следва да представят PCR тест, направен до 48 часа преди пристигането им в Кипър.

YouTube

Припомняме, че от 6 декември 2021 г. кипърските власти въведоха задължителен PCR тест за всички пристигащи, който се извършва за собствена сметка при влизане в страната. Таксата за теста e в размер на 15 евро на летище Ларнака и 19 евро на летище Пафос.

Гражданите следва да си направят и бърз антигенен тест в рамките на 72 часа от пристигането си в Кипър, като той се извършва безплатно в определените от министерството на здравеопазването места срещу представяне на документ за самоличност и бордна карта. Освободени от изискването за бърз тест са ваксинираните с бустерна доза ваксина срещу коронавирус.

При необходимост от съдействие българските граждани в Република Кипър могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Никозия на следните телефонни номера: +357 22 67 27 40; +357 22 67 24 86. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе