Още два атракциона за децата на Разград, част от таксите са за кампания на БЧК

Още два атракциона за децата на Разград са поставени в централната част на общинския  център.

До паметника на Майстор Манол на площад „Момина чешма“ и до Областния информационен център на бул. „България“ днес бяха инсталирани новите съоръжения за игра. Те могат да се използват в два варианта – като люлка и като въртележка. Люлеенето е безплатно, а въртележката се включва при пускане в автомата на монета от 1 лев за една игра и 2 лева за 3 игри. Съоръжението е предназначено за ползване на деца от 1 до 13 години, може да се люлеят или въртят на въртележката три деца, поставена е и противоударна настилка.

YouTube

В използването на въртележката има и благотворителен елемент – по-голямата част от таксата за ползване се превежда на Българския Червен Кръст за кампанията „Топъл обяд“. Фирмата, която инсталира подобни въртележки в България – „Колор-83“ЕООД, има споразумение с БЧК част от отчисленията от приходите от въртележките да се използват за каузи на благотворителната организация.

Предвижда се въртележките да останат в Разград до края на 2025 г., като фирмата плаща на Община Разград такса за право на поставянето им съобразно нормативната уредба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе