Защо стана толкова популярно да носиш second hand?

Онлайн и физическите магазините втора употреба отдавна са част от съвременния моден свят. Тези дрехи вече не са табу, а са се превърнали във феномен, който позволява на хората да бъдат облечени стилно и да се открояват от тълпата, и то на достъпна цена. Любителите на облекла second hand могат да се разделят на няколко категории:

  • практични – това са хора, които искат да си купят нещо хубаво и качествено на ниска цена. Те разбират от тъканта на дрехата и от състава ѝ;
  • възрастни хора и пенсионери – те имат надежда да открият нови дрехи с етикети на добри цени;
  • винтидж любители – те търсят уникални вещи от отминали епохи;
  • стилни – те се наричат „ловци на находки“, защото знаят всичко за тенденциите на определения сезон и избират маркови модели, които добре се съчетават.

Винтидж е на мода

Ретро стиловете на обличане са доста актуални напоследък, а моделите втора ръка са перфектният избор за това. Ако държите да се обличате добре и да внесете нотка чар в своя аутфит, се насочете към антикварните и ретро дрехи. Те са нещо, с което определено трябва да експериментирате, ако искате да сте забележителни и стилни. Уникалността в детайлите и носталгичният аромат от миналото е търсен все повече от младите хора. Моделите от края на 90-те, особено дамските, смело комбинират цветовете, формите и платовете, което е основа на модерната линия облекла към момента. 

YouTube

Стрийт модата е вдъхновена от ретро стила и носенето на такива облекла се превръща в актуален начин за обличане. Създателите не само на облекла, но и на козметика, парфюми и мебели, се обръщат все повече към винтидж стила. Чрез него можете да подчертаете своята идентичност и индивидуалност. Затова и търсенето в дрехите втора употреба създава чувство на удовлетвореност, когато намерите някой продукт, който е уникален и трудно ще срещнете други хора със същия. Това прави и тези магазини толкова посещавани не само заради по-ниските цени – в тях може да откриете неповторими модели.

С една крачка към по-екологичен начин на живот

Текстилът се води като един от най-големите замърсители на планетата. Той оказва между 2% и 10% въздействие на околната среда. Дрехите са сред първите, които имат пагубно влияние върху заобикалящия ни свят. Микропластмасата от материалите за изработка навлизат във въздуха, почвата и водата. Купуването на облекла втора ръка намалява този вреден ефект споделят от Mania.bg. Така рециклирате гардероба си и помагате на Земята.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе