Откриха изложбата на разградския творец Тодор Тодоров

Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев и заместник-кметът Мирослав Грънчаров поздравиха Тодор Тодоров за откриването на изложба, посветена на Деня на Разград.

YouTube

Експозицията от 68 платна на разградския творец, нарисувани през последните няколко месеца, е подредена в две от залите на първи етаж на Художествената галерия „Проф. Илия Петров”, чийто директор е Тодор Тодоров. Изложбата под надслов „Стълба към небето” бе открита тази вечер при спазване на противоепидемичните мерки. Творецът сподели, че заглавието на експозицията е по любима негова песен на любима група „Лед Цепелин”.

В приветствието си към художника г-н Ненчев обърна внимание, че Тодор Тодоров се ползва с уважението както на своите съграждани, така и на представители на гилдията на художниците от цялата страна. Именно художници, участвали в националната изложба „Лудогорие”, открита в Разград през май 2021 г., номинираха Тодоров за носител на званието „Почетен гражданин на Разград”. Предложението ще бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет на 27 януари.

Гости на откриването на  изложбата бяха и Областният управител Деян Димитров и заместник областният управител Драгомир Златев.

Видеоклип от откриването на изложбата може да се види на Фейсбук страницата на Община Разград.

Изложбата е сред първите събития от празничния календар на Община Разград за 28 януари – Деня на Разград. Преди нея се проведе един от туристическите походи, посветени на празника, както и онлайн представяне на ученическата фотоизложба „Разград – уловени мигове. Лицата на Разград”. Цялата програма от празничния календар за Деня на Разград, която е съобразена с противоепидемичните мерки, е публикувана на интернет страницата на Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе