Глобиха 21 пешеходци по време на полицейска акция, 327 са нарушенията, засечени от пътна полиция за седмица

327 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 24 до 30 януари 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 344 фиша и 49 акта. Един от актовете е издаден на неправоспособен водач. По време на специализираната полицейска операция по безопасност на движението, която се проведе от 21 до 30 януари, са санкционирани 21 пешеходци. 18 от тях са глобени заради внезапно излизане и неправилно пресичане на пътното платно, един за преминаване на червен светофар и двама за пресичане на нерегламентирани места. Санкционирани са и четирима водачи на превозни средства, неосигурили предимство на пешеходците. Проверените МПС по време на акцията са 1089, а проверените лица – 1291.

Установени са четирима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. Прекратени са регистрациите на пет моторни превозни средства – в един от случаите причината е неправоспособност на водачите, в други два –употребата на алкохол от страна на водачите и в два – употребата на наркотични вещества.

YouTube

 През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които двама души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе