Потрошиха част от декоративното осветление край Часовниковата кула в Разград

13 декоративни осветителни тела в района на Часовниковата кула и фонтана с момченцата в Разград са увредени от неизвестни извършители, а оголените жици създават опасност за здравето на минувачите.

Вандалският акт е установен от работници в ОП“Паркстрой“, извършващи сутрешно почистване в града. Декоративните лампи са част от проекта за благоустрояване на централната част на Разград, реализиран преди повече от 5 години, те са поставени по две върху общ постамент в зелените площи. Изтръгнат или срязан е кабелът на по-малките от двойката лампи, няма липсващи елементи  от осветлението, при включването му вечер обаче оголените жици могат да създадат опасност при допир.

YouTube

До края на деня служители от ОП“Ремонтстрой“ ще подвържат отново към ел.мрежата увредените осветителни тела, а по случая Община Разград ще подаде сигнал в полицията.

През последните месеци това е поредният сигнал за увредено или откраднато общинско имущество, който се подава към органите на реда. През почивните дни бе откраднат 50-метров захранващ кабел от площад „Възраждане“, а през есента бяха увредени множество по-малки лампи от декоративното осветление по бул. „България“. При повечето подобни случаи насоки към установяване на извършителите се получават от видеонаблюдението в града. Община Разград призовава и гражданите да са бдителни по отношение на посегателства над обществено имущество, тъй като инвестициите в него се правят от общинския, държавния или бюджета на ЕС с цел подобряване на условията за живот на всички жители на града.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе