Премиерата на „Госпожа Министершата“ на исперихска сцена

В Исперих се състоя дългоочакваната премиера на спектакъла „Госпожа Министершата“, с който актьорите от Любителски театър „Борис Илиев“ за пореден път обраха овациите на публиката. Театралите подготвят от дълго време емблематичната пиеса на Бранислав Нушич и въпреки обстоятелствата успяха да я представят на камерната сцена на НЧ „Съзнание 1891“. Залата не успя да побере всички почитатели на исперихския театър. А обстоятелствата са все така балкански – пак сме в криза, пак мечтаем за „спасители“, които да „оправят“ държавата за отрицателно време. И когато главната героиня домакиня най-неочаквано се събужда като съпруга на министър, „спасението“ се превръща в комедия и катастрофа едновременно – и за семейството, и за държавата.

YouTube

Постановката е дело на Енита Василева, която невероятно убедително се превъплъщава в образа на Министершата. Спектакълът беше дебют за Антониа Стефанова, Михаил Василев и Цветелина Митева. Участваха и обичайно „заподозрените“ и обичани актьори Шефкет Шефкет, Сали Юмер, Десислава Петрова, Виктор Маринов, Йорданка Лазарова, Милен Василев, Мишел Теодоров, Благовест Банчев, Росица Кръстева и Теодора Василева.

Част от тях са носители на награди от национални и международни фестивали за любителски театри. Зрителите определено успяха да погледнат „отстрани“ и да се посмеят над все тъй нашенските актуални „кривици“. Сред гостите бяха инж. Белгин Шукри, кмет на Община Исперих, Бейти Бекир, председател на Общински съвет – Исперих, представители на културни институции, приятели и близки на театралите.

Исперихската трупа отново ще представи „Госпожа Министершата“ – още веднъж на исперихска сцена, както и на сцената на НЧ „Пробуда“ в село Свещари. А почитателите на театралното изкуство очакват още изяви и нови награди.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе