Акция на пътна полиция в страната от 3 до 6 февруари

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението стартира днес на територията на ОДМВР-Разград. От 19:00 часа на 03.02.22 год. до 21:00 часа на 06.02.22 г. пътните полицаи ще работят за подобряване на пътнотранспортната обстановка и за ограничаване на предпоставките за възникване на тежки ПТП на територията на ОДМВР – Разград.

През първия месец на 2022 год. пътно-транспортната обстановка на територията на страната бележи влошаване. В периода от 01.01.22 год. до 31.01.22 год. общо са загинали 33 участници в движението, като 25 (76 %) от тях – в тежки ПТП, възникнали по пътища извън населените места.  На територията на ОДМВР – Разград се наблюдава увеличение на броя на тежките ПТП с 4 (67 %) и на ранените при тях с 9 (150 %) в сравнение с миналата година, като 50 % от тежките ПТП с 67 % от ранените са възникнали извън населените места.

YouTube

Пътните полицаи ще проверяват за правоспособност на шофьорите, спазване на скоростните режими, управление на неизправни превозни средства, както и за спазване на пътните знаци и маркировка.

От 7 февруари стартира полицейска операция “Товарни автомобили и автобуси”. Ръководството на ROADPOL отчита факта, че голяма част от тежките транспортни злополуки по пътищата в Европа с голям брой човешки жертви и значителни материални щети са причинени от водачите на автобуси и товарни автомобили. Основните причини за възникналите инциденти са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварване на автомобилите. Проверките по линия на ROADPOL ще продължат до 13 февруари включително.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе