Туристически поход „Пороище“ в неделя

Туристическият поход «Пороище» се провежда във връзка с 149-та годишнина от обесването на Васил Левски и почитане на неговата памет.

Походът ще се проведе на 13.02.2022 г. (неделя) в района на село Пороище при следната предварителна програма:

YouTube

9:30 – събиране на участниците на паркинга пред хотел Централ, извозване с автобус до ресторант Габъра
10:00 – начало на похода
13:00 – Пристигане в село Пороище. Поднасяне на венец пред паметната плоча на комитетската къща. Приветствия. Разглеждане музейната експозиция.
14:30 – извозване с автобус до Разград

Еднодневен спортно-туристически пешеходен преход.

Маршрут с дължина 8 000 метра по полски и горски пътища в гористата местност между ресторант Габъра и село Пороище. Най-ниската точка от маршрута е с н.в. 263 метра, най-високата е с н.в. 449 метра.

Маршрута преминава през параклис „Света Марина“ и завършва в близост до уникалната вкопана църква „Свети Атанасий“ в центъра на село Пороище..

Освен с автобус, разстоянието от Пороище до Разград, ще може да се измине и пеш. Всеки който желае да се включи в този вариант ще походи още 6-7 км.

Участието в проявата е индивидуално. Могат да участват  индивидуални туристи и участници над 18 години, организирани ученически групи. Същите, трябва да бъдат здрави, физически подготвени за туристически пешеходен преход в рамките на 3-4 часа. Всеки участник участва на собствена отговорност в похода.

Всеки участник трябва да бъде добре екипиран спрямо метеорологичните условия.

Организационните разходи по проявата и разходите по транспорта са за сметка на ТД „Буйна гора“.

Всички участници, при невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м., са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе