Президентът Румен Радев проведе среща с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи

Президентът Румен Радев проведе днес среща на „Дондуков“ 2 с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Държавният глава поздрави д-р Хаджи за последователните действия на Главното мюфтийство за насърчаване на толерантността и разбирателството в българското общество, които изповядва традиционният ислям в България. Президентът открои и ролята на традиционните вероизповедания в страната ни за укрепване на семейството и за съхраняване на традициите, които сплотяват българското общество.

От името на мюсюлманското вероизповедание в България д-р Мустафа Хаджи поздрави Румен Радев с встъпването му в длъжност за втори мандат като президент на Република България. Д-р Хаджи изрази увереност, че със своята мъдрост и постоянство, българският президент ще продължи да обединява нашия народ в трудни за света и за държавата ни времена.

YouTube

По време на срещата президентът подчерта усилията на държавата за изграждане и оборудване на 390 амбулатории за доболнична помощ с фокус върху малките и отдалечени от големите градски центрове населени места, както и за създаване на система за оказване на спешна помощ по въздуха. Обсъден беше и въпросът за акредитацията на Висшия ислямски институт, който да поеме обучението на мюсюлманските духовници в България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе