Близо 500 пътни нарушения за седмица в Разградско

499 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 7 до 13 февруари 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 307 фиша и 89 акта. Седем от актовете са издадени на неправоспособни водачи. По време на специализираната полицейска операция по линия на ROADPOL, която се проведе от 7 до 13 февруари, са установени 48 нарушения на скоростните режими, извършени от водачи на товарни камиони и автобуси. Проверените ТИР-ове по време на акцията са 229, а автобусите – 21. Четири от установените нарушения са тахографски, други 10 са свързани с нередовни документи на водачите. Трима са санкционирани за неизползване на обезопасителни колани.  

През изтеклата седмица са установени трима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. Прекратени са регистрациите на осем моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един –употребата на алкохол от страна на водача и в два – употребата на наркотични вещества.

YouTube

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе