Белгия облекчава ограничителните мерки при влизане в страната

Белгийските власти облекчават правилата за тестване и карантина за COVID-19 при пътуване до страната. По информация на българското посолство в Брюксел, считано от 18 февруари 2022 г., всички пътуващи, които влизат на територията на Белгия и притежават валиден сертификат за ваксинация, за преболедуване или за отрицателен резултат от PCR или бърз антигенен тест, вече нямат задължение за тестване – нито на първия, нито на седмия ден от пристигането си в Белгия.

Отпада и изискването за спазване на карантина между двата теста за пристигащите в Брюксел.

YouTube

Обръщаме внимание, че гражданите с основно местожителство в Белгия, които не притежават нито един от тези сертификати и пристигат от страна с неблагоприятна епидемиологична обстановка, трябва да си направят бърз антигенен или PCR тест на първия ден след пристигането си в Белгия.

За пристигащите от страни или региони с циркулация на нов вариант на коронавируса, правилата за тестване и карантина остават непроменени. Списък на страните по цветови зони са публикувани на адрес: https://www.info-coronavirus.be/en/colour-codes-by-country/

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на Република България в Брюксел, Белгия на адрес: Avenue Moscicki 7, 1180 Bruxelles, Тел.: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66. Дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: + 32 473 981 042 или на е-mail: [email protected].

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе