149-тата годишнина от гибелта на Апостола бе отбелязана пред паметника му в ОУ ”Васил Левски” – Разград

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев произнесе слово на ритуала по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в едноименното училище, след което заедно с председателя на местния парламент Стоян Ненчев поднесе венец от името на Община Разград и Общински съвет-Разград. Цветя на почит пред паметника на Апостола поднесоха и заместник-кметовете Мирослав Грънчаров и Хабибе Расим.

Честването на 149-тата годишнина от гибелта на Васил Левски бе организирано от ОУ”Васил Левски” и бе част от културния календар на Община Разград. Музикално-поетична програма със стихове и песни за Апостола представиха ученици от училището, предимно първокласници. Тържествена реч произнесоха директорът на училището Диана Първанова и председателят на Ученическото представителство Румен Монев. И те, и заместник-кметът Добрев припомниха великото дело на Васил Левски, както и част от думите му, които намират отзвук и днес.

YouTube

„Думите на Левски и днес трябва да са учебник по управление на държавата, да се четат, препрочитат и най-вече прилагат.

Още през 19-ти век той е бил уверен в мястото на България в Европа и е оставил следното послание и към нас, днешните политици:

„Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи.“

Да сме достойни и да водим българите по пътя на благоденствието е заветът, който неотклонно трябва да спазваме, за да живеят по-добре от нас децата на България.” – заяви г-н Добрев.

С минута мълчание и падане на колене всички присъстващи почетоха паметта на Апостола, след което представители на институции, политически сили и десетки граждани поднесоха венци и цветя.

Сред тях бяха: Областният управител Деян Димитров и заместник областният управител Драгомир Златев, началникът на Регионалния инспекторат по образование Ангел Петков и други.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе