Разградски ученик спечели трето място в националното състезание по правопис Spelling bee 2022

Сали Сали Хавенгели, спечелил трето място в националното състезание по правопис  Spelling bee 2022г.,  активен участник в школата по  английски език в  ЦПЛР-ЦУТНТ – гр. Разград през учебната 2021/2022 г.

Сали Хавенгели е ученик в пети клас, избрал да участва в школа „Английски език“ към ЦПЛР ЦУТНТ – гр. Разград. Той спечели трето място в националното състезание по правопис Spelling bee, регистриран като индивидуален участник с ръководител старши учител Здравка Михнева. Момчето се състезава онлайн на 19.02.2022г. заедно с 35 ученици от различни областни центрове като София, Пловдив, Варна, Бургас и др. Успешната изява на ученика впечатли силно журито, тъй като той успя да стигне до финала, до 12-ти кръг на състезанието. Първото и второто място завоюваха двама седмокласници от гр. София, а ученикът от Разград размина пети, шести и много ученици от седми клас, включени в тази възрастова група.

YouTube

Подготовката на Сали се осъществи в онлайн занимания и присъствено от ст.учител Здравка Михнева, поради наличието на усложнена епидемична обстановка. Той усвои успешно правописа на списъка с 500 думи в рамките на един месец, въпреки голямата си натовареност в училище. Неговите знания по английски смаяха журито и той получи благодарност и признание, като бе поканен да участва отново. Той положи големи усилия, за да се представи достойно и да достигне до този невероятен успех с помощта на своя ръководител. Според г-жа Здравка Михнева неговата подготовка е на много високо ниво, което се доказа и от постигнатия висок резултат. Но най-важното е да насърчиш един ученик и да му вдъхнеш вяра в неговите способности.

Ученикът е много амбициозен и има спечелени златен и сребърен медал в състезания по математика и информатика. Сали е ученик от ППМГ „Академик Никола Обрешков“ – гр. Разград. Участието в състезанието беше негова мечта, която той осъществи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе