Украйна обяви военно положение, Путин одобри „специална военна операция“ в Донбас

Украйна въвежда военно положение, за което настоя президентът Володимир Зеленски. Той призова сънародниците си да запазят спокойствие и да останат по домовете си и, че Русия е нападнала военни обекти и граничните пунктове.

Руският президент Владимир Путин обяви началото на „специална военна операция“ в Донбас, съобщава Би Би Си. Путин призова украинските войници да се предадат и да се приберат по домовете си, и предупреди, че ако това не се случи, Киев ще носи отговорността за по-нататъшни кръвопролития. Държавният глава определи действията си като „самозащита“ и подчерта, че истината и справедливостта са на страната на Русия. Путин беше категоричен, че Москва няма намерение да окупира Украйна. Минути по-късно започна нанасянето на тежки артилерийски удари в районите на Донецк и Луганск. Ракети бяха изстреляни по всички важни военни обекти и бази в поне половин Украйна.

YouTube

Взривове разтърсват столицата Киев, каза в пряк ефир кореспондент на CNN. Потребители в социалните мрежи информират за удари и в Одеса.

МВнР: 102-ма българи са заявили желание за евакуация от Украйна

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе