Разследват кмет от Исперихско за фалшиви заявления за гласуване

Снимка: ОДМВР-Разград

Досъдебно производство срещу длъжностно лице е образувано днес в ОДМВР-Разград, съобщават от полицията.

Разследването срещу кмет на населено място в община Исперих е за това, че е съставил множество неистински частни документи – заявления за гласуване в подвижна избирателна секция и медицински документи, приложени към тях. Придаден им е вид, че са заявления от конкретни лица – жители на селото и са използвани за гласуване в изборите за парламент на 11 юли 2021 година. Целта на това деяние е да бъде открита подвижна секция в съответното населено място, въпросните лица да бъдат посетени от ПСИК в домовете си и да гласуват с хартиени бюлетини, избягвайки машинния вот.

YouTube

В рамките на законовия срок досъдебното производство по чл.310, ал.1 във връзка с чл.309 от НК е изпратено по компетентност в прокуратурата. Данните за образуването му са събрани в хода на целенасочени и упорити оперативно-издирвателни действия на служители от ОДМВР-Разград по повод нарушения на изборното законодателство миналата година.

Припомняме, че полицията в Разград започна проверки на всички лица, гласували с подвижни избирателни секции на изборите от 4 април и 11 юли миналата година, на лекарите, издавали неистински медицински документи, както и на длъжностните лица по кметства и общини, откривали неправомерно ПСИК-ове. Проверките бяха разпоредени заради фрапиращия брой хора, гласуващи в подвижни секции на територията на Разградска област.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе