АПИ: Шофьорите да тръгват с подготвени за зимни условия автомобили

899 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, за да се осигури безопасно пътуване на шофьорите по републиканските пътища. Обработката на настилките продължава, особено по усойните места и съоръженията, където има предпоставки за хлъзгавост и заледяване.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

YouTube

Поради обилен снеговалеж и снегонавявания е ограничено движението на всички моторни превозни средства през най-високия старопланински проход „Троянски“ и през Дюлинския проход в област Бургас. За снегопочистване е ограничено преминаването на тежкотоварните автомобили над 12 тона по републиканските пътища в област Смолян, както и през проходите „Печинско“, „Рожен“ и „Превала“. Движението на останалите автомобили по републиканската пътна мрежа в област Смолян се осъществява задължително с вериги. Около 35 см е падналият сняг в района.

За снегопочистване е ограничено преминаването на МПС над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по път II-84 Велинград – Юндола, II-37 Батак – Доспат, път III-198 Гоце Делчев – Катунци през „Попови ливади“, по път III-197 Гоце Делчев – Доспат, път III-358 Шипково – Рибарица, както и по път III-865 Кърджали – Ардино. Движението през ГКПП „Гюешево“ в посока Република Северна Македония временно е спряно за камиони над 12 тона поради снеговалеж и ограничение от съседната държава.

Екипите на пътноподдържащите фирми следят метеорологичните прогнози и предприемат необходимите действия за обработка на трасетата, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе