С празнична програма на ДТШ“Хорце“ отбелязваме Националния празник Трети март

Танцьорите от Детска танцова школа „Хорце“ към ЦПЛР Център за работа с деца – Разград участват в празничната програма на Община Разград за Трети март. Ето още какви изяви са включени в отбелязването на Националния празник.

На 2 март от 17,00 ч. в Етнографския музей в Разград ще бъде открита  изложба „Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. – оръжия и документи от фонда на РИМ-Разград“.

YouTube

В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ от същия ден до 24 март ще бъде експонирана друга изложба – от библиотечни материали, свързана с Освобождението на България.

Тържеството за отбелязване на Националния празник е насрочено за 11,00 ч. на 3 март, четвъртък, на площад „Възраждане“. Националният флаг ще бъде издигнат от най-новите Почетни граждани на Разград Ангел Петричев и Тодор Тодоров, а празничната програма ще представи ДТШ“Хорце“ към ЦПЛР ЦРД-Разград. Изпълненията на малките танцьори ще бъдат последвани от ритуал-поклонение пред паметта на загиналите за свободата на България. Венци и цветя ще бъдат поднесени пред Мавзолея-костница и Войнишкия паметник.

В 12,00 ч. от площад „Възраждане“ потегля вече традиционното рокерско шествие „Паметта на поколенията“, в което участват мотористите от двата разградски клуба „Лудогорски братя“ и „Нощни ездачи“. Те ще поднесат цветя пред Руския паметник край село Езерче.

Програмата за честване на Трети март е съобразена с мерките, наложени от извънредната епидемиологична обстановка. Празникът ще се излъчва онлайн на официалната фейсбук страница на Община Разград.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе