Заместник-кметът Добрин Добрев се срещна със заместник-председателя на Българската федерация по колоездене

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев се срещна днес със заместник-председателя на Българската федерация по колоездене Любослав Венков. В срещата участваха и председателят на СКК“Спринт“ Мирослав Денев и треньорът и състезател от клуба Мирослав Минчев. На срещата бяха обсъдени възможностите за възобновяване на провеждането на Купа „Разград“ по колоездене. Последното издание на състезанието бе преди 10 години. За възстановяването му е необходимо подобряване на състоянието на Градския колодрум – както на пистата, така и на сградата до нея. През последните години базата е обект на набези от недобронамерени посетители през нощта и осъмва с потрошени стъкла, има пробиви в огражденията – обясниха представителите на разградския клуб.

Заместник-кметът Добрин Добрев увери спортните деятели, че подобряването на спортната инфраструктура с насоченост както към професионалния, така и към масовия спорт, е сред приоритетите на общинското ръководство. Градският колодрум е включен в Плана за интегрирано развитие на Община Разград за периода 2021-2027 г., бе част и от проекта за реконструкция на Градския парк, за който обаче не бе намерено финансиране. Сред идеите е превръщането й в многофункционално спортно съоръжение като на площадката в средата да има възможност да се практикуват и други спортни дейности, а на колодрума да се провеждат и културни събития.

YouTube

Г-н Добрев коментира, че в момента се подготвя общинския бюджет за 2022 г. и след посещение на място в базата, може се прецени какви средства ще са необходими за ремонтни работи, след извършването на които да е възможно провеждането на състезание като „Купа „Разград“. В зависимост от стойността може да се търси външно финансиране, а за дейностите, за които е възможно, да се използва и капацитетът на общинските предприятия.

Заместник-кметът Добрин Добрев запита какво финансиране получава Българската федерация по колоездене за поддръжка на спортните бази. В отговор г-н Венков обясни, че такъв вид финансиране няма, работи се по проекти, със спонсори, съдействат и общините. Обсъдена бе и възможността в следващ период Разград отново да стане етапен град от Колоездачната обиколка на България – една от любимите спортни прояви за разградчани до преди 10 години.

Г-н Венков поздрави ръководството на СКК“Спринт“-Разград за активната дейност, както и за развитието на детско-юношеския спорт, в момента в клуба се подготвят 12 деца. Изрази и удовлетворение от ангажираността на местната власт към проблемите и развитието на спорта в Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе