Исперих отбеляза 3 март

Снимка: Мехмед Азиз

С тържествена програма пред паметника на хан Аспарух в центъра на града Исперих отбеляза Националния празник и 144 години от Освобождението на България. Програмата започна с тържествен ритуал по издигане на националното знаме от кмета на община Исперих инж. Белгин Шукри.

„Нека делото, заветите и идеалите на нашите предци ни зареждат с вяра, че с решителност и отговорност, с духовност и образование, с разбирателство и единомислие ще постигнем общия ни идеал за силна и достойна България! Нека заедно и все по-отговорно градим идните дни тук, в нашия град, в България! Защото трети март, преди всичко, е нашата отговорност пред Бъдещето! Вечна слава и дълбок поклон пред доблестта и саможертвата на всички безсмъртни и велики герои, чийто подвиг ни задължава да съхраним и предадем на децата си непреклонния български дух!“ – каза в словото си кметът на общината.

YouTube

Снимка: Мехмед Азиз

 

Млади таланти, възпитаници на ПГ „Васил Левски“ – гр. Исперих, на детска градина „Мечо Пух“ – град Исперих, солисти на вокална група „Теменуга“ – град Исперих, танцьори от танцов клуб „Ахинора“ разкриха чрез словото, песните и танците си красотата на българския фолклор, напомняйки, че традициите са живи, съхраняват се и се предават от поколение на поколение. Прозвучаха силни думи за свободата и загиналите за нея.

Снимка: Мехмед Азиз

В памет на загиналите за свободата венци и цветя на признателност пред паметника на основоположника на българската държава поднесоха кметът на Община Исперих и Общински съвет – Исперих, представители на политическите партии, културни и образователни институции, родолюбиви организации и граждани.

По традиция служители на Общинска администрация – Исперих раздадоха стотици български знамена на присъстващите на празничната програма в центъра на града.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

dm petroleum

Върни се горе