Кръгла маса на тема: „Фолклорното многообразие на община Кубрат“

На 4 март 2022 година в Кубрат на кръгла маса ще бъде дискутирана темата „Фолклорното многообразие на Община Кубрат“. Форумът е част от превантивно-образователната програма на местната комисия „Сто поговорки-сто истини. Превенция и личностно развитие чрез фолклор и народното творчество“.  

YouTube

Автор на програмата е  д-р Надие Карагьозова. Тя е инициатор и на събитието. Представители на 11 читалища  към Община Кубрат (Кубрат, Севар, Медовене, Каменово, Равно, Сеслав, Беловец, Бисерци, Звънарци, Сеслав, Юпер) ще представят традиции и обичаи характерни за местното население. 2 доклада и 9 презентации включени в програмата на форума,  ще бъдат изслушани и дискутирани в двата панела. Участие на кръглата маса ще има и от  ученици, които са част от успешната танцова формация „Валенс“ към СУ „Христо Ботев“ с художествен ръководител Валентина Петрова.

Форумът си поставя няколко цели:

  • да се засили приемствеността между поколенията;
  • да провокира младите за теренни проучвания и  отключи краеведския интерес,  които не само да  знаят, да помнят, но и  с личен принос да обогатяват съдържанието на „старите ракли на нашите  баби“.
  • да се създаде добра практика между читалищните и библиотечни служители, които да привличат все повече и повече  младите за съвместна работа и др.

Форумът ще се проведе в заседателната зала на Община Кубрат при спазване на всички епидемиологични изисквания. Срещата ще бъде модерирана от секретаря на комисията Надие Карагьозова.

Всеки участник ще получи позитивна папка с поговорки и грамота за специално участие от местната комисия и тетрадка с логото на Община Кубрат и химикал от кмета Алкин Неби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе