Разградски ученици започнаха своите практики в реална работна среда

Професионалната гимназия по транспорт и строителство „Христо Смирненски” гр. Разград започна участието си в проект „Ученически практики – 2”, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”. Това информират от ОУЦ-Разград.

Целта на проекта е подкрепа за практическо обучение, организация и провеждане на ученически практики и удостоверяване на резултатите чрез допълнителни практики в реална работна среда. Очаква се да има по-добри връзки между професионалните обучителни организации и бизнеса, и да се насърчи образованието в областта на инженерните, техническите и природните науки.

YouTube

Ще бъдат подобрени практическите умения на учениците за работа в реална работна среда, както и компютърните им умения. Перспективите за успешна реализация на завършилите професионално образование на пазара на труда ще бъдат повишени, като бъдат изградени мрежи между професионалните училища и бизнеса.

Учениците от 11-ти и 12-ти клас вече провеждат своите практики във фирмите партньори на гимназията. Техни наставници са опитни служители, които следят за тяхната безопасност и затвърждаване на усвоените знания, а целият процес на обучение се наблюдава от учителите по професионална подготовка на гимназията. Всички отработени часове под формата на допълнителна практика в реална работна среда ще бъдат заплатени на учащите според определената по проекта часова ставка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе