Премиерът Кирил Петков: Паниката с горивата е създадена изкуствено с политически цели

В България има налични големи количества гориво, цялата система е обезпечена, вносът е редовен  и няма основание за притеснение от страна на българските граждани. Това заяви министър-председателят Кирил Петков на брифинг след срещата си в Министерския съвет с членовете на Българската петролна и газова асоциация. В разговорите  участваха също вицепремиерите Асен Василев и Корнелия Нинова, както и министърът на енергетиката Александър Николов.

Премиерът Кирил Петков отбеляза, че паниката сред хората е създадена изкуствено през социалните мрежи. По думите му тя е плод е на хибридна или политическа атака, чиито организатори са свързана с младежката организация на ГЕРБ. В тази връзка Петков определи като жалък подхода, при който страхът на обществото от войната се използва за политически цели.

YouTube

Министър-председателят посочи, че правителството ще има ясен и координиран отговор на всяка хибридна или политическа атака, целяща да разклати системата на гърба на българските граждани. Премиерът Петков призова отново хората да не се поддават на лъжи и груби манипулации и да търсят информация от официални източници.

Пред медиите министър-председателят Кирил Петков съобщи още, че Министерският съвет ще стане директна точка за контакт към Европейската прокуратура. По този начин сигналите от МС ще постъпват директно към европрокуратурата, без да има посредници. Според премиера тези нови отношения между двете институции ще дадат възможност изключително експедитивно да бъдат изпращани сигнали, свързани с корупция и злоупотреба с европейски средства.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе