Работна среща за рисковете пред сигурността, произтичащи от военната криза в Украйна, се проведе в президентството

Военните действия в Украйна към момента не създават пряка военна заплаха за България, но са необходими превантивни действия на институциите за ограничаване на възможните рискове пред националната ни сигурност. Това бе общата позиция на участниците в работна среща за предприемането на конкретни мерки във връзка с военния конфликт в Украйна и последиците от него, която се проведе днес в президентската институция.

Готовността на системата за национална сигурност за реакция при развитието на различни сценарии на кризата в Украйна и предприемането на необходимите мерки за защита на сигурността на българските граждани, бяха сред акцентите на срещата. Обсъден бе и въпросът за оказването на устойчива подкрепа на нашите сънародници и украинските граждани, потърсили спасение в страната ни от конфликта в Украйна.

YouTube

В срещата участваха министър-председателят Кирил Петков, представители на правителството, началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, председателят на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ Николай Василев, председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев, директорът на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе