Честит празник, скъпи дами!

На 8 март се отбелязва Международният ден на жената. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените.

Първият Ден на жената е отбелязан на 23 февруари 1909 г. в САЩ по инициатива на Американската социалистическа партия. Идеята за създаване на международен ден на жената се появява след бурната индустриализация и икономическа експанзия в началото на 20 век, която поражда протести за подобряване условията на труд. Календарната дата се свързва с първата масова проява на жени работнички, състояла се на 8 март 1857 г. в Ню Йорк.

YouTube

Започнал само като политическо събитие за социалистите, празникът постепенно става част от културата на много страни. В някои от тях денят губи политическата си окраска и става просто повод за мъжете да изразят своята симпатия и внимание към жените около тях — нещо като комбинация от западните празници Ден на майката и Свети Валентин.

В България денят се празнува и като Ден на майката. На този ден мъжете и децата подаряват цветя на жените в живота си в знак на признателност и уважение.

Екипът на RazgradNews желае на Вас, мили дами, да бъдете горди и уверени жени, смели в начинанията си и да покорявате с красотата и чара на богини!  Бъдете нежни и прекрасни, възторжени и вдъхновени!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе