Кирил Десподов и Валентин Великов получиха наградите си

На специална церемония в столичния хотел „Милениум“ Кирил Десподов получи наградата си за „Футболист номер 1“ на България за 2020 г. Своят приз – „Лъвско сърце – Трифон Иванов“, взе и докторът на клуба Валентин Великов, който помогна при спасяването на живота на датчанина Кристиан Ериксен на Евро 2020.

„Мотивиран съм да работя повече и да се представям по-добре на терена. Трябва да има силна конкуренция. Трябва не трима, а 13 футболисти да се борят за Футболист №1 в България. Всяка награда е специална за мен“, започна Десподов. „През 2021 година направих неща, които не бях правил, записах добри резултати, спечелих трофеи с Лудогорец. Представянето ми беше на високо ниво. Винаги имам цели, винаги искам да печеля отборни и клубни награди“, добави той.

YouTube

„Целта е Купа и титла до края на първенството, след което ще имаме и други цели, които ще гоним. Имам планове за моето бъдеще, но няма смисъл да го коментирам. Сега съм концентриран да помогна на отбора да постигне целите си“, продължи Десподов. „Не искам да коментирам нито Левски, нито ЦСКА. Успях да гледам първото полувреме на дербито, но не искам да коментирам. Мога обаче да кажа, че и двата отбора са по-силни. Надявам се дербито с Левски да бъде хубав мач. Да има голове и да бъде интересен за зрителите, като най-важното е да победим“, коментира той.

„Против насилието и войната съм, но аз не съм политик, не мога да изказвам мнения. Няма да е коректно. Не е приятно за никого, имаме украинец в отбора. Виждам всеки ден, че не е същият, виждам как се чувства. Подкрепа и това е, друго не мога да кажа“, завърши Кирил Десподов. „Благодарности! Искам отново да подчертая, че нашата работа във футбола е екипна. Един без друг не можем. Приемам наградата от името на целия екип, който бяхме в Копенхаген. Като вид награда ми е първа. Досега съм получавал морални награди от футболисти и пациенти. Тази е специална за мен“, заяви пък д-р Великов.

„Връщам се непрекъснато към онзи момент. Възхищавам се на играча, че събра смелост да продължи футболния си път. Това е емоционален и психологичен момент да преодолееш и да продължиш напред. Футболът е по-силен от всички“, добави той.

„При правилна и бърза реакция възстановяемостта може да е до 100%. Когато има дефибрилатори и добре обучен екип може да стигне до 100%. Герой не се чувствам. Във времето се връщам към този момент. След около 20 години трудов стаж за пръв път излизам на преден план пред толкова микрофони и затова съм толкова смутен“, завърши той.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе