Анте Шимунджа: Очаквам много труден мач срещу Левски (ВИДЕО)

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция преди дербито с Левски, което е в неделя от 17:45 часа.

„Очаквам много труден мач. Познаваме отбора на Левски. Те притежават талантливи и качествени футболисти. Треньорът им Станимир Стоилов има богат опит, а Левски е много голям отбор. Аз обаче мисля за нашето представяне. Идеята ни е да наложим нашия стил на игра. Разучили сме силните им страни, а и знаем от какво те могат да се възползват“, бяха първите думи на словенския специалист.

YouTube

„В неделя имаме мач от първенството с Левски. Срещите с тях за Купата на България са по-късно. Сега мислим само как ще спечелим трите точки. Това ще е първият ми голям мач, откакто съм тук, първото ми дерби. Знаем силните стани на Левски, но и силните страни на Лудогорец“, продължи той. „Ние сме доволни, че Тони Недялков се върна и изигра 45 минути срещу Ботев Вр. Беше много добре за него. Не е готов обаче за 90 минути. Не е нормално след такова отсъствие да играе толкова много. Матиас Тисера пък беше с температура през седмицата, но се надяваме да е готов за срещата. Последните ни попълнения Тиаго и Дени Групер не са готови на 100%, а и документално не са изчистени нещата с тях, но за това питайте ръководството“, коментира Шимунджа кадровите проблеми в Разград.

„Със Станимир Стоилов се видяхме в Турция и разменихме няколко думи. Той е голям треньор, изпитвам уважение към него. Знам, че той ще опита да адаптира отбора си към нашата игра. Преди 6 години, когато аз водех Марибор, а той Астана, се срещнахме в квалификациите на Шампионската лига. Бяха два интересни мача. Астана беше много добър отбор, а знаете, че домакинстват на на синтетичен терен, където имат предимство. Но нека не бъркаме историята с настоящето“, добави Шимунджа.

„Ключът за победа в дербито? Да вкараме един гол повече от тях. Най-важното е колко енергия ще изразходим. Тактически трябва да сме на високо ниво, много да тичаме и да имаме голямо притежание. Разбира се, разчитаме и на индивидуалните качества на двама или трима наши играчи“, завърши специалистът.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе