Как да изберем правилния хладилник за дома?

Обикновено колкото по-голям е хладилникът, толкова повече храна може да се постави в него. Някои модели са по-вместими от други, а външно имат същите размери. Производителите декларират вътрешното пространство в литри и измерват пространството без прегради, чекмеджета и рафтове на вратите.

Разликата между зададения от производителя капацитет и разрешения капацитет на хладилника може да бъде до 20%. Така че преди да го закупите, не забравяйте да проверите капацитета на избрания от вас модел.

YouTube

Към днешна дата има огромен избор от покрития и цветове. Ето защо, не се ограничавайте с традиционното бяло покритие. Повечето марки се продават в различни цветове – можете да избирате между сребристо, черно, жълто, синьо, червено, така че тази бяла техника да подхожда на вашия кухненски интериор.

В същото време си струва да се обърне внимание, че цветните хладилници са много по-скъпи от обикновените бели.

Размерите са размери, но основният компонент, който разделя всички хладилници един от друг е функционалността. Когато купувате хладилник, трябва незабавно да решите от какви функции имате нужда. Функициите, които не използвате са напълно излишни и не си струва да заплатите допълнителни пари за тях.

Най-простите модели охлаждат и замразяват храната. Някои хора знаят как да правят лед или да филтрират вода. В някои модели можете да намерите специален контейнер, чрез който можете да наблюдавате нивото на влажност в процеса на запазване на свежестта на зеленчуците и плодовете.

Като цяло, колкото повече функции има един хладилник, толкова по-скъп е той, дори в сравнение с други модели от същия производител.

Три най-популярни функции

Знаете ли, че 90% от домакините, които използват бяла техника са избрали трите най-популярни функции?

Функция без замръзване

С нея ще се спасите от неизбежната трудоемка работа по размразяване на хладилника, когато ледът вътре замръзне, единственият начин да се отървете от него е като го размразите.

Температурни сензори

Самите сензори ви позволяват да разберете температурата в хладилника и във фризера.

Сигнал за лошо затворена врата

Тази функция е полезна за всеки, който използва бяла техника от този вид. Ако сте забравили да затворите вратата по небрежност или просто не сте успели, тогава този сигнал ще ви напомни.

Източник: kaymu.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе